אותו מורה לאורך כל הקורס

הולדת-אנגלית
שיעור ראשון עלינו
אישה קוראת באנגלית בטאבלט כדי לשפר את האנגלית 

5 שיטות לקריאה באנגלית - שיפור האנגלית בקריאה

Daniel Casden

לימוד קריאה באנגלית הוא מיומנות בסיסית הכרחית, הן למטרות אקדמיות והן לשימוש מקצועי או בידורי. כאשר המידע ברשת ובפורמטים מודפסים נמצאת בשפה העולמית והפופולרית הזו, חשוב לדעת לשלוט בה. למרות זאת, רבים מתמודדים עם קשיים בהבנת טקסטים מורכבים, מה שמוביל אותם לחפש אחר אסטרטגיות יעילות לקריאה באנגלית.

אנו מציעים את שיטת "אנגלית אינסטרומנטלית" - גישה ללימוד ממוקדת אשר מעניקה כלים להאצת התהליך לצרכים ספציפיים כגון קריאת מסמכים מקצועיים, מאמרים אקדמיים, מדריכים טכניים, ותקשורת במרחב הדיגיטלי.

בניגוד לאנגלית שיחה, הדגש כאן הוא על הפיתוח של כישורי הבנה ולא על דיבור או הקשבה. כך, אסטרטגיות הקריאה המובילות מעניקות את היתרון בשיפור השפה.

פיתוח קריאה אפקטיבית משפר באופן משמעותי את היכולת לפענח טקסטים, להרחיב את אוצר המילים, לשפר את הדקדוק ולהכיר מבנים וביטויים אידיומטיים באנגלית. כמו כן, היא מאפשרת קריאה זורמת ויעילה, ובכך מקלה על הבנת טקסטים צפופים או מורכבים.

בואו נדון בחמש אסטרטגיות מובילות לקריאה באנגלית שיכולות לשדרג את היכולות שלך ולהעניק לך את המומחיות בהתמודדות עם כל טקסט בשפה זו.

מהן האסטרטגיות העיקריות לשיפור קריאה באנגלית?

הנה הרשימה שהמורים הנייטיבים שלנו הכינו במיוחד עבורכם:

1. Skimming - סריקה מהירה ורפרוף

Skimming היא טכניקה שתעזור לכם להבין במהירות את הרעיון הכללי של טקסט. במקום לקרוא מילה במילה, תעבירו את העיניים על הכותרת, תתי-כותרות, המשפטים הראשונים והאחרונים בכל פסקה. ככה תוכלו לזהות בקלות את הנושאים הרלוונטיים ואת מטרת הטקסט, וגם להחליט אם בכלל כדאי להשקיע בקריאה מעמיקה יותר.

בשיטה זו , אני ממליץ לתרגל על טקסטים בעלי אורך ניכר, כמו מאמרים בעיתונות או פוסטים בבלוגים. תחילה, קראו את הכותרת ואם יש כותרות משנה וכתוביות, עיינו גם בהם. לאחר מכן, מומלץ לקרוא את המילים הראשונות והאחרונות של כל פסקה. דרך זו מאפשרת לקבל תמצית של התוכן בפרק זמן קצרצר, ובכך להעשיר את ההבנה הכללית של הטקסט.

2. Scanning - סריקה ממוקדת

בשיטת ה-Scanning, לעומת זאת, אתם מחפשים פרט ספציפי כמו שם, תאריך או מילת מפתח מסוימת. כאן לא מנסים להבין את התמונה הכללית, אלא פשוט סורקים את הטקסט עד שמוצאים את המידע הרצוי. למשל, אם אתם קוראים כתבה על יתרונות הפעילות הגופנית ורוצים למצוא כמה קלוריות אדם ממוצע צריך לשרוף, תוכלו פשוט לסרוק את הטקסט עד שתמצאו את המספר המיוחל.

כמה טיפים לשליטה בטכניקת הקריאה הזו באנגלית:

  •  תוכנית : לפני שתתחיל לסרוק, הגדיר בבירור מה אתה מחפש
  • השתמש בסמנים ויזואליים : סימן תחתון או עיגול סביב מילות מפתח בטקסט כדי להקל על החיפוש שלך ו/או להשתמש בהם כנקודת עזר מאוחר יותר;
  • שנה את המהירות : התאם את הקריאה שלך בהתאם למורכבות הטקסט;
  • השתמש בקיצורי דרך : נסה להשתמש בקיצור "CTRL + F" ולחפש מילת מפתח
אישה יושבת על כיסא מעץ וקוראת ספר באנגלית כדי ללמוד אוצר מילים 

3. Inference - הסקת מסקנות מההקשר

מילים לא מוכרות יכולות להיות תסכול גדול בלימוד שפה. אבל במקום להיתקע, נסו להשתמש ברמזים מהקונטקסט כדי לנחש את המשמעות! בחנו את המשפט כולו ואת המילים מסביב למונח הבעייתי. לרוב, שאר הטקסט מכיל עדויות שיעזרו לכם להבין פחות או יותר במה מדובר, גם בלי תרגום מדויק. אל תתנו למילים בודדות לחסום את ההבנה הכללית שלכם.

אסטרטגיה נוספת כוללת ניסיון להחליף מילה בלתי ידועה באפשרויות אחרות תוך בדיקה איזו מהן משתלבת הכי טוב בהקשר. אין צורך להתמקד בהבנת המשמעות המדויקת מיידית; העיקר הוא למנוע ממילים חדשות לעכב את הבנתך הכללית של הטקסט.

4. זיהוי Keywords - מילות מפתח

כמו בעברית, גם באנגלית יש מילים שמכילות את המשמעות המרכזית של משפט או פסקה - בדרך כלל שמות עצם, פעלים ותארים. זיהוי שלהן יכול מאוד להקל על חילוץ המידע החשוב מהטקסט. למשל, במשפט "The curious student asked many questions", המילים המרכזיות הן student, asked, questions. הן מספרות לנו את העיקר: תלמיד שואל שאלות. אפשר לתרגל את היכולת הזו על ידי סימון או הדגשה של מילות המפתח תוך כדי קריאה.

5. ניתוח המבנה והארגון

יש לזכור שלא כל המידע נמסר במילים - תמונות, גרפים, סרטונים ומשאבים חזותיים אחרים יכולים להוות כלים עזר נהדרים להעמקת ההבנה. הם מספקים דרכים חזותיות להמחשת מושגים מופשטים, הבנת נתונים מורכבים ולכידת תמצית הטקסט באופן יעיל ומהיר

שימו לב למבנה הטקסט! כותרות, תתי כותרות, פסקאות פתיחה וסיכום בדרך כלל מכילים את הרעיונות המרכזיים. הן כמו תקציר ויזואלי שמאותת על הנושאים החשובים ועל "זרימת" הטיעון של הכותב. גם אמצעים לא מילוליים כמו תמונות, גרפים וסרטונים יכולים לסייע מאוד בהמחשה והבנה של הכתוב.

על ידי התמקדות באלמנטים המבניים של הטקסט, אפשר לפתח הבנה עמוקה ומעמיקה של התוכן, כאילו יש לך מפה המנחה אותך לזהות מידע רלוונטי ולחבר בין המושגים השונים.

לסיכום, איך משפרים את הקריאה באנגלית?

אז ראינו שלימוד קריאה באנגלית למתחילים (ולא רק) יכול להיות הרבה יותר קל עם השיטות הנכונות! תרגלו את הטכניקות האלה על סוגים שונים של טקסטים - מאמרים, ספרים, מדריכים... ככל שתתנסו יותר, התהליך הופך לטבעי ואוטומטי יותר. אל תפחדו לשלב בין האסטרטגיות לפי הצורך והעדפה האישית. עם הזמן והתרגול תמצאו את השילוב המנצח בשבילכם, ותוכלו סוף סוף להגיד: "Bye bye לימודי אנגלית בסיסית - Hello קריאה שוטפת!"

תודה שקראתם, ואל תשכחו לשתף את הפוסט הזה עם חברים - כי לימוד אנגלית מהבית הרבה יותר כיפי ביחד. יש עוד המון טיפים שימושיים בבלוג שלנו בגלובל נייטיב - לימודי אנגלית אונליין, אז כדאי לכם להישאר מעודכנים. ולמי שמעוניין בקורס אישי עם מורים שפת אם - מוזמנים ליצור איתנו קשר. נתאים לכם תוכנית לימודים שתתאים בדיוק לרמה ולצרכים שלכם. המשיכו לקרוא וללמוד בכיף, זה המפתח לשיפור הקריאה באנגלית!

למדתם משהו חדש? שתפו את התוכן הזה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

על המחבר

Daniel Casden

דניאל קסדן, אמריקאי במוצאו, משמש כרכז של "Nativ English" ומייסד השיטה הייחודית ללימוד השפה האנגלית הנקראת על שמו. לאחר שעבר לברזיל כדי לחיות עם רעייתו הברזילאית, הוא החל ללמד קורסי אנגלית המבוססים על תוכניות לימודים נוקשות ומיושנות. החוויה הזו הובילה אותו להקים בית ספר משלו, שבו הוא יכול ליישם את גישתו הייחודית.
כיום, עם ניסיון של למעלה מעשור בהוראת אנגלית, דניאל מתמקד בהוראה אינטואיטיבית, פרקטית וממוקדת בתלמיד. הוא מביא עימו נקודת מבט ייחודית, שנבנתה לאורך השנים בהן חי במדינות שונות ועסק במגוון תפקידים מקצועיים.

זכויות יוצרים © 2024 כל הזכויות שמורות

צור איתנו קשר בוואטסאפ

הזן את שמך ו-וואטסאפ ודבר עם מישהו עכשיו
Whats App Form
קורסים
קורס לשיפור האנגליתקורס אנגלית מדוברתקורס אנגלית עסקית
מי אנחנובלוגשאלות נפוצותמחירים
menuchevron-down